Protizánětlivé borůvkové smoothie

Posted by

Milujeme barvičky:) Každé barevné smooothie mě dokáže neuvěřitelně potěšit. A občas se zadaří opravdu úžasná barva, jako je třeba ta borůvková. Ne nadarmo byste po konzumaci borůvek neměli moc ukazovat zuby a jazyk, aby se nikdo v okolí nelekl, jaká to nemoc vás schvátila. A už jistě víte, že taková barevnost není jen sama sebou a že bude přinášet spoustu pozitivních látek pro naše tělo.
IMG_0182

Jednou za čas je potřeba udělat si radost. A když ta radost přinese ještě trochu toho zdraví, není nad čím váhat. O výborných účincích borůvek jsem již psala zde, jsou nejen protizánětlivé, ale působí také na paměť, zdravé srdce a upravují metabolismus. Mimochodem borůvky se velmi často používají jako standard pro antioxidační kapacitu – když už má něco více jak borůvky, je to velmi velmi dobrý zdroj antioxidantů:) Obsahuje také vysoké množství quercetinu, který působí také proti alergiím!

Do receptu jsem přidala trochu kokosové vody, která je plná minerálů (a vitamínů, pokud je čerství). Navíc kokos se řadí mezi protizánětlivé potraviny a je tedy možné, že samotná voda bude obsahovat protizánětlivé látky. Kokosová voda i banány smoothie tak osladí, že není potřeba žádné sladidlo přidávat. Ať žije příroda!
IMG_0183

Protizánětlivé borůvkové smoothie

  • 100 g borůvek
  • 2 banány
  • 150 ml kokosové vody
  • 200 ml čerstvého mandlového mléka
  • 2 lžičky mandlového másla
  • hrstka lístků máty peprné
  • cca 6-7 kostek ledu
  • (1 lžička maca prášku)

Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme na nejvyšší otáčky. Dobrou chuť.

IMG_0180

 

3 comments

  1. Bylo skvělé! Překvapuje mě, kde všude se také dá použít čerstvá máta. Úplně jsem se do ní zamilovala. No, a na druhou stranu, není v tom zase tak cítit, že by to bylo jak mátová bomba. Takže i můj miláček, který jí zase tak moc nemusí, to ani nepozná ( a přitom dostal něco zdravého 🙂 ).
    krásný den! Miluju déšť, protože je pak všechno krásně umyté a ptáci z toho zpívají o sto šest.
    Štěpánka

  2. Milá Kateřino, včera jsem dostala od jedné dobré duše asi půl litru prvních borůvek z nedalekého lesa. Už se těším, že vyzkouším tento barevný recept…
    Máte krásné fotografie na instagramu…
    Pěkný den!
    Štěpánka

    1. Doufám, že bude chutnat! Borůvky jsou úžasné a většina odborníků je řadí mezi jedny z nejlepších protizánětlivých potravin. A děkuji:)

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.