Cuketové smoothie se zázvorem

Posted by

Pokud jste si posteskli, že jsem úplně upustila od mých milovaných smůfíček (nebo-li zeleninových a ovocných rozmixovaných nápojů), tak vás musím potěšit. Zamáčkněte slzu a připravte se na další zelené smoothie. Smoothie se prostě staly součástí mého života a vůbec si nedovedu představit, jak bych bez nich dnes fungovala či zda bych ve své léčbě nebyla ještě na hony vzdálena cíli. Jak jsem uvedla dříve, v jednom z dokumentů zmapovali, že pravidelné pití smoothie může být přínosem i pro zdravé lidi, natož nemocné. Je to totiž ideální způsob, jak do sebe dostat koncentrované množství živin.

cuketové smoothie

Tentokrát jsem si vzala na pomoc zdravou cuketu, která stále ještě přežila první topení v bytě. Chudinka by si jistě nezasloužila umřít potupnou smrtí shnitím, a tak musela do smoothie. Když přidáte na quercetin bohaté jablíčko a k tomu čerstvý zázvor, který umí spoustu divů (krom jiného dokáže také přímo působit na na naše střevo a snižovat stresem vyvolané symptomy dráždivého tračníku, tedy krom vlivu na peristaltiku a propustnost střeva také snižuje infiltraci neutrofilů), trochu těch léčivých zelených listů, tak máme prohřívací protizánětlivé smoothie jedna báseň. A když přisypete trochu maca prášku nebo chia semínek, budete mít energie na rozdávání.

cuketové smoothie

 

Cuketové smoothie se zázvorem

  • 250 g oloupané a vypeckované cukety (váha po očištění)
  • 2 zelená jablka
  • hrst špenátu nebo jiných zelených tolerovaných listů (špenát je nevhodný pro eliminační fázi)
  • cca 3-4 cm zázvoru, oloupat, nasekat na menší kousky
  • trochu čerstvé citrónové šťávy
  • 350 studené vody

Toto množství vystačí na cca 2 smoothie (necelý 1 litr). Cuketu oloupeme a odstraníme semínka. Jablka zbavíme jadřince. Všechny ingredience rozmixujeme na smoothie a dochutíme citrónovou šťávou. Dobrou chuť.

 

Napsat komentář

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.